La Serra d'en Galceran

La Serra d'en Galceran
La Serra d'en Galceran

dimecres, 12 de febrer del 2014

Llocs d'interès: Museu Francisco Agut

El Museu Francisco Agut va ser inaugurat a l'any 2011 i està ubicat al carrer Sant Antoni al nucli urbà de la Serra. Francisco Agut, nascut a la Serra, concretament al Mas de Miralles, ha dedicat gran part de la seua vida a treballar la pedra de forma totalment artesanal. 


Entrada al museu

Encara que part dels seus treballs han viatjat a territori nacional i internacional com ara Italia o Estat Units, el seu poble natal compta amb una important col.lecció d'escuts i creus tallades en pedra que es poden visitar durant tot l'any i que ens donen una idea del gran treball realitzat.


La història d'esta curiosa col·lecció, naix després de rebre un encàrrec del Vaticà. Este encàrrec no va ser un altre que el de tallar diversos escuts papals. Francisco realitza el treball i, després, decidix aprofundir més en el tema, començant la magnífica col·lecció que podem disfrutar en este museu que porta el seu nom. 


Interior del museu

El treball que trobem al museu consistix en una col·lecció que representen els escuts pontificis de cada un dels Papes que han ostentat esta figura des de fa 900 anys fins a Joan Pau II. Són més de 80 peces de 60 kg. cada una, tallades a mà. Una cosa que ens pot cridar l'atenció són les diferents textures que utilitza en la composició, i és que cada línia, cada textura, cada forma de tallar, representa un color distint.

Museu

L'edifici que alberga la col.lecció d'escuts papals ha estat restaurat respectat l'arquitectura tradicional valenciana, on a la planta superior destaca el trespol  encanyssat i una finestra que oberta, ens regala un magnífic paisatge que ensenya totes les terres de l'antiga baronia dels Casalduch.  

Escuts del museu





Les visites al museu estan incloses en la visita guiada "Ruta Urbana".  

Més fotos




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada