La Serra d'en Galceran

La Serra d'en Galceran
La Serra d'en Galceran

dimarts, 11 de febrer del 2014

Llocs d'interès: El roure Valencià

Roure Valencià


Este arbre autòcton va ser catalogat per l'insigne botànic Cavanilles al segle XVIII, moment en el que va fixar la seua posició taxonòmica i filiació botànica, fins aleshores desconeguda, donant-li un nom: Quercus valentina. 

Roure Valencià


I així figura en la Flora Europea de Cambridge: Quercus valentina Cav, familia fagadeae. 

Podeu consultar la descripció completa d'esta espècie de roure en l' Herbari Virtual de  la Universitat de les Illes Balears.

Ens diu el botànic Calduch que "cuando Cavanilles peregrinaba por toda la amplitud de nuestro pais (siglo XVIII), fue justamente en la Serra d’en Galceran, donde le llamó la atención el aspecto sorprendente e inusitado que ofrecían algunas carrascas en el encinar, que desde las mismas paredes del pueblo, se extendían por toda la umbría de la sierra vecina. Y fue una de aquellas carrascas -que no era carrasca- donde encontró características diferenciales suficientes, para crear una nueva especie, y sobre ellos, basó su estudio y descripción consiguiente, denominando a dicho ejemplar tipo: Quercus valentina".

El roure forma part d'una xicoteta ruta circular (SL-CV94), que ens porta des de la Serra per la Font de l'Ombria, Els Castellàs (antic poblat íber) fins arribar a este  emblemàtic arbre.   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada