La Serra d'en Galceran

La Serra d'en Galceran
La Serra d'en Galceran

dimecres, 23 de juliol del 2014

Museu Bisbe Bertrán


 



Fotografía
Vista de les manisetes de cuina

La col.lecció museogràfica Bisbe Bertrán, està ubicada al mateix Palau Casalduch a la Serra d'en Galceran. 

El museu es troba a la part alta de l'edifici i es distrubuiex en dues sales.

A la primera d'elles trobarem dues vitrines  es troben puntes de fletxa paleolítiques i a l’altra restes d’un aixovar funerari de l’edat de ferro, trobat a la Serra pel Jesuïta i musicòleg Pare Tena, que van donar al Museu els seus descendents.

Hi ha dos panells informatius un dedicat al Paleolític, en particular als gravats de l’Abric d’en Melià al Barranc de la Guitarra, i l’altre al neolític i als jaciments de la cova redona , els Castellars i el Tossal de la Vila.
Indumentaria del Bisbe Beltran
A la Sala interior s'exposa la joia de la nostra col·lecció: L'alicatat de la cuina disposat en panells, reproduïnt la seua ubicaci.o original. Només dir que provenen de fabriques de Valencia, ja que el Bisbe Bertrán havia estat capellà del Marques de Dos Aigues i que no són contemporànies del Bisbe, sino una mica posteriors a la seua mort el 1783. Són restes de sèrie heterogènies i reproduixen motius diversos, com són estris de cuina, peixos, animals exòtics i sobre tot indumentària.
Seguint amb la descripció dels objectes que s'hi exposen en aquesta sala podem vore un moble espectacular: El llit del Bisbe. Així com una vitrina dedicada a indumentària litúrgica del Bisbe com una Casulla o una sotana que és la mateixa en la qual esta vestit al quadre que es pot vore a l’església de Sant Bertomeu de la Serra i d'altra més domèstica com uns saragüells, també de color morat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada